Размисли на един българин относно някои политически изяви на президента Плевнелиев през последния месец

Назначеноизбраният Председател на Република България трябва да е наясно, че при разговорите си с Великите сили трябва да се е научил първо да си държи здраво езика зад зъбите, преди да изговори поредната си политическа глупост. Особено когато си попаднал на заемания пост по кефа на Министър председателя на РБ. Да заявиш в САЩ ,че България няма да бъде Троянският кон на Русия в Евросъюза е първо безпрецедентна обида към политическото статукво на самата България (нещо като "гузен-негонен бяга") и второ обида към Русия.

Впрочем и в Америка, и в Русия, са виждали какви ли не главатари на първобитни народчета, за да му повярват и само са го поставили в политическия си класьор, където му е мястото. Америка и Европа са наясно,че центърът на столицата на България-София е изпъстрена с имена като бул. Княз Дондуков, бул. Руски, бул. Тотлебен, бул. Скобелев, бул. Гурко; паметници като Цар Освободител, Руски паметник, Докторски паметник, Най-голямата катедрала на Балканите - Александър Невски, Александровска болница - дар от руския император и от дарения на руския народ, Руската църква, Самарското знаме - първото бойно знаме на Третата българска държава. В национален мащаб - памeтниците на Шипка и Шипка -Шейново, Плевенската епопея, Паметниците на Альоша в Пловдив и Русе. Паметникът на Свободата в Русе (от Арналдо Цоки). Да неговорим за споразумението с Турция след една от Руско-турските войни Русия да бъде призната за покровител на християнските народи на Балканите. За това че Петър Велики изпраща пари от Русия за подържането на църквите в България и стотици български църкви от този период винаги сред ктиторите имат името Петър. За влиянието на руския език за оформянето на новобългарския език и азбука и пр. и пр. Дори Хитлер не си е позволил да игнорира тези исторически факти!

Или да анализираме посещението при Римския папа и поднасянето на огромното двуметрово Великденско яйце (една наша телевизия съобщи, че е изработено от ИНОКС украсен с полускъпоценни  и скъпоценни камъни. Изглежда любителите на чуждиците мислят, че българите са сбирщинина от чобани, защото ИНОКС се превежда НЕРЪЖДАВЕЙКА - сплав, от която правят вилиците, лъжиците или домашните кухненски мивки!).Това стана дни след посещението на Всерусийския Патриарх у нас, коментирано с половин уста от вестници и телевизии. С непремерения си жест съм Ватикана Плевналиев знаел ли е, че преди няколкостотин години Ватикана, въвеждайки Великата Схизма е обявил Индулгенция на всеки, който посегне към евреин или българин. Първите "...защото са разпънали и убили нашият Бог...", вторите - защото "...посели семето на съмненнието и разкола сред християнството..." След падането на православните държави на Балканите под турско робство, основният противник остават евреите и всички знаят нечистоплътната роля на Ватикана по времето на геноцида към тях, по времето на Хилерофашизма.

Остана в мъглите на секретните служби на една Велика държава (може би), която подсказа, че призивът към геноцид спрямо българите води до естественото им морално право да се защитават и едва, след като полският Папа получи куршум, осъзна реалностите и набързо отмени Великата Схизма след почти 700 години и дотърча у нас да обяви българите за невинни. Изобщо със сектантските религиозни възгледи на Председателят на Република България  се показа, че ако се снима с помакините в Гоцеделчевско съвсем не означава, че е прегърнал традициите и интересите на Българското православие.

Що се отнася до Сърбия и Македония (дори се предлага военно сътрудничество с последната??!!) трябва да е наясно, че в последния век те водят най-последователна и агресивна антибългарска политика на войни, геноцид, асимилация на българите, клевети и др. и в никакъв случай не бива да се допуска членството им в НАТО и в Европейският съюз преди договорно да са уредили историческите интереси на България относно западните покрайнини в Сърбия и признаване, че езикът на населението в Македония е от Българската езикова група- (факт, признат от езиковеди със славянска филология от цял свят). Не ми е ясно как така набързо ще се допусне Сърбия в НАТО, след като изкла в Сребреница два пъти повече народ от Баташкото клане! Сърбия трябва да бъде разоръжена поне до нивото на България, да изплати репарации за геноцида към съседите и влизането ѝ в Евросъюза да се обмисля след поне 10-15 год.

Статията е публикувана преди 6 години, 5 месеца на 05 юни 2012 г, и е видяна 4622 пъти

Мнения за Размисли на един българин относно някои политически изяви на президента Плевнелиев през последния месец Споделете
вашето мнение!