Контрабандата краде... от #КОЙ? От народа, как от кой!

Застанал кротко вечер пред телевизорът у дома, българинът бива облъчен от поредната кампания. Този път - за контрабандата на цигари. Ясно е, че #кой губи от тази контрабанда, и е впрегнал солташаците си по министерствата да му пазят процъфтяващия и успешен бизнес, но мен нещо друго ме тормози...

От 3 години (почти) в България действа пълна забрана за тютюнопушене на обществени места. Един от най-силните доводи в полза на тази забрана бе здравето. Откак е въведена забраната, обаче, няма нито една министерска кампания против тютюнопушенето.

Вместо да се води активна борба да не се започва пушенето, или да се отказва, по екраните на българите цъфва кампания против... контрабандата. Сиреч, пушете си, деаваштамаа, обаче пушете ПРАВИЛНИТЕ цигари. Че иначе баба ти няма да види пенсия. И детето ти няма да отиде на градина. Капиш?

И раята, условно наречена "народ", пуши ли, пуши правилни цигари. Пуши ги от 12-годишна възраст, пуши ги като бременее, пуши ги полу-нелегално по баровете. В това проблем няма - там Пилат Министерски си е измил ръцете, като го е "забранил" и по този начин е чист пред съвестта си. А същият Пилат харчи ли, харчи пари от пенсии и детски градини, за да ни обясни, че няма пари за детски градини и пенсии, защото контрабандата пречела.

Майтап, а?

Статията е публикувана преди 3 години, 10 месеца на 27 януари 2015 г, и е видяна 1739 пъти

Мнения за Контрабандата краде... от #КОЙ? От народа, как от кой! Споделете
вашето мнение!