Киликанзерите в атака, или защо перфориращия шамандоблей вече не конщенбрира инджикипляктора?

Журналистите в свободния свят празнуват своя Ден на свободното слово и изпращат силни и ясни сигнали към страни, в които тази свобода е ограничена, и в които журналистите са поставени в неравностойно положение спрямо властта и правата, с които разполагат. Европейските институции призовават за широка дискусия по проблемите на ограничаване правата за изразяване, които ограничения се налагат в някои държави.

Почти съм усвоил "еврупецкия" изказ, а?

Аз съм едно самотно ъпче, ходещо в гората на демократичните ценности. Нося си перфориращия шамандоблей с  конщебриращ инджикипляктор и си пращам ясни и силни сигнали към хората в неравностойно положение в различни страни. Готов съм да дискутирам широко липсващата свобода в "онези, лошите" страни.

Цензура в ЕС и в България, като частност, няма! Никой не може да ме спре да пиша така, както киликанзерите искат… Като в брадатия виц от ерата на "добрата, стара" цензура - американски гражданин обяснява на съветски другар как в САЩ цензура нямало, и че той, американеца, можел да застане пред Белият дом и да крещи "Долу Рейгън!" и щяло да му се размине. Съветския гражданин също обяснил как в СССР цензура няма, защото можел да крещи на Червения площад "Долу Рейгън!" колкото си иска и никой нямало да го спре.

Киликанзерите не налагат цензура, о, не! Те искат да ограничат "речта на омразата", за да не се създава омраза с тази реч. "Реч на омразата" е например да кажа, че мразя речта на омразата. Реч на омразата е да ползвам силни думи. Реч на омразата може да бъде дори физиономия… или жест!

Искам много добре да разберете, уважаеми ъпчета, че това на киликанзерите не е Цензура! Цензура се прави само от лошите власти в държавите отвъд ЕС! И тъй като по презумпция киликанзерите са от добрите, няма как да налагат цензура. Ъпчета, като мен, въоръжени с наивитет и душевна простота, си вярват, че могат да пишат всичко. И това е така. Киликанзерите вярват, че не налагат цензура. И това е така. Просто перфориращите шамандоблеи вече не конщебрират инджикипляктора. И ъпчетата не трябва да пишат определени неща.

Ъпчетата имат право само да пращат ясни сигнали, с цел да предизвикат мултикултурна дискусия, отчитаща правата на всички засегнати групи.

Ъпчета от всички страни, сигнализирайте!

Статията е публикувана преди 6 години, 6 месеца на 04 май 2012 г, и е видяна 2883 пъти

Мнения за Киликанзерите в атака, или защо перфориращия шамандоблей вече не конщенбрира инджикипляктора? Споделете
вашето мнение!

Преди 6 години, 5 месеца brial каза

Не разбирам защо някои от статиите не се отварят! Какъв е проблема?