Калина Малина

По материали от: www.novinar.net

Ангел Зафиров

Дипломата на бившата директорка на Държавен фонд „Земеделие“ от Берлинското висше училище за техника и икономика е била пълен бльок – фалшива. Каква добра възможност за Мирослав Найденов да се укроти в преследването си на автентичното кебапче, за да се поупражнява върху фалшивата диплома на Калина Илиева.

Разбира се, на публиката както винаги й е много интересно – първо дипломата „май беше фалшива“, после стана просто фалшива, а накрая „категорично фалшива“, защото най-точните експертизи и на саламите, и на дипломите се правят в Германия. М-да, сюжетът на сапунката беше засилен до пръсване, всички коментираха това епохално събитие и май само американският посланик ни липсва с някой от своите задълбочени коментари. И това е едва само началото на тази сапунена опера. Калина Илиева май е решила да създаде своя реална житейска версия на „Стъклен дом“. Ако това не беше София, а Холивуд, сигурно вече е щеше да е продала своята сърцераздирателна история с неочакван край за много милиони долари. Всичко започна с нейния мним тумор, който макар и да е нараствал, се оказа, че е напълно доброкачествено здраво малко бебенце. Каква изненада?! Затова именно премиерът Бойко Борисов е сърдит и обиден на Калина Илиева, защото той се бил притеснявал за нея и я е мислил, а нямало нищо по-хубаво нещо от бременността и майчинството за една жена.

Да, дипломата е фалшива, ще има разследвания, експертизи и наказания, а най-големият грях на майката Калина си остава фактът, че не е казала за бременността си. Мирослав Найденов още не може да преглътне обидата, че не е научил лично добрата новина, а е трябвало да я научава на живо в ефир от началника на Столичната пожарна. Е, баща й на Калина Илиева явно е знаел за бременността на дъщеря си, както подобава на едно добро българско семейство. Но все пак тя не е трябвало да казва само на мъжа си и баща си. Трябвало е да каже и на бащицата!

Да, класическото българско патриархално семейство е пуснало пипалата си много успешно в тоя мелодраматичен политически сериал. А каква е най-голямата ценност за българското семейство? Образованието? Не, по-скоро дипломата. За българите дипломата е много по-важна от образованието. Може да си учил, може да си компетентен, може да имаш блестящи референции от ОЛАФ, може и наистина да говориш два езика, но ако нямаш диплома, не струваш и 5 стотинки! Мирослав Найденов още не може да разбере как е възможно и вещае, че това „срамно“ петно, което Калина Илиева хвърли върху българската администрация и народ, може да има катастрофални последствия. Баща й си подава засрамен оставката от Столичната пожарна, на България й предстои одит, Европейската комисия ще отчете този факт и може би имаме всички основания да очакваме фалшивата диплома на Калина Илиева да обезсмисли 20-годишния ни преход?

Но все пак в какво се състои тази изненадваща трагедия?! Та откога образованието в България е било честно и справедливо, та сега имаме и най-малките основания да се изненадваме, че някакъв държавен чиновник имал фалшива диплома? Фалшива диплома лошо, но платена дипломна работа и преписване на изпитите – става. Това трябва да е логиката на българските борци за справедливост. А истина е, че образованието ни е скапано от години наред. То не спира да произвежда необразовани хора с дипломи за висше образование без елементарна обща култура. Дипломата от чужд университет се цени повече и много български родители изпращат децата си в чужбина, за да я получат, а децата най-често използват случая, за да опознаят нощния живот на Западна Европа и Америка. И след дългата и мъчителна клизма, която ги снабдява с ценната хартийка, се завръщат в родината и откриват, че единственото място, където дипломата наистина има значение, е държавната администрация.

Но нека сега Калина Илиева да е виновна, нека тя да изкупи това наше типично лицемерно отношение към живота, нека да поморализаторстваме на гърба на един държавен чиновник, та бил и той млада майка. Трябва да я разпънем на кръст, за да си получи заслуженото! Все пак какво си е мислела тя, че може да е публична личност и да скрие бременността си с тумор? Как си е представяла, че може да гради европейска кариера с фалшива диплома? Дали комисар Илиев е знаел за фалшивата диплома на дъщеря си? Какво мисли майка й за Мирослав Найденов? Гледайте в следващия епизод.

 

Статията е публикувана преди 7 години, 11 месеца на 02 декември 2010 г, и е видяна 3752 пъти

Мнения за Калина Малина Споделете
вашето мнение!

Преди 7 години, 11 месеца mile_bg7 каза

Др.Помак,всичко е така както го пишиеш!Съгласен съм! Само че думмата "юнак"е мой патент! Шегувам се ,разбира се.Миле гърбавия.

Преди 7 години, 11 месеца Pomak каза

Какво иска да каже тоя юнак Зефиров? Дето зефирец му духа в куфалницата? Много ми мяза на комунистическо изродче да е с фалшива диплома от някакво фалшиво журналистическо висше училище. Та, милата му Калинка Малинка е невинна и всъщност единственият й грях е че е скрила бременността си! Така ли бе Зефире Тъпов Червеноглавов? А сигурен ли си че курвичката има съпруг? А не е забременяла случайно от някой незнаен воин? А знаеш ли ти Тъпов Червенвятъров, че Германия налива някъде към 50% от парите, които ЕС харчи почти безумно за сатанински кочини като България ужким с надежда, че ще се превърнат в нормални проспериращи държави-членки? И че една от най-големите пробойни за паричките на германците по ЕС-тръбопровода е тук, в сатанинската кочина БГ, Държавен Фонд "Земеделие"? И че германците поздават сигнала, а не нашите дрисливи разузнавачи и прочие възпитаници на "академията" в Симеоново? Сега, интересният попемнт е какви са тия 400 сигнала до ОЛАФ, които въпросната Калинка Малинка е пращала! Ей това трябва да се разгласи от всички медии! А за Мирослав Найденов си прав дявол ва го вземе! Защо никой не го пита какво свърши по време на 10-годишното си менажерство на общинската кучешка менажерия "Екоравновесие"? С около 10 милиона евро от ЕС, от благотворителни и животозащитни организации и от бюджета на Столична община. Да поразкаже все пак това-онова за онова си битие, а не само да ни будалка със Стари планини и Мусали... Помака