И на голямото крадене идва край

Бавно, но сигурно хората, които са живели през социализма, започнаха да съжаляват за него.  Крайната цел на комунистите успя. „Демокрацията” излезе през носа на останалите българи. Държава де факто вече няма! Колкото и лошо да бе през социализма, бе по-добре от сегашната анархия. Така се извъртяха нещата, че обикновените български граждани са по-големи социалисти, от „другарите” с партийни книжки и тлъсти банкови сметки. Защото вече няма правосъдие, а кривосъдие. Здравеопазването еволюира в здравеограбване, социалната политика се превърна в бюро за раздаване на средства най-вече за циганите, образованието се срина под нивото на килийните училища в средновековието, а икономика няма, защото просто няма производство.

Има едно безумно, безмерно и безнаказано национално ограбване! Всеки краде където може, колкото може повече и така се доближава до идеала на някогашните социалисти – комунизма. И ако бившите партийци се превърнаха в червени феодали, преобразувайки се в членове на БСП, ДПС, СДС, НДСВ, РЗС, ГЕРБ и пр., в какво се превърнаха останалите граждани на държавата? – „В лош човешки материал!” – би казал преди 80 години Хитлер, а днес го казва избрания с мнозинство наш премиер.

Сякаш не е логично хората да не разбират, откъде идват бедите им! А защо продължават да търпят геноцида над себе си българите, май и марсианците не биха разбрали. Заели всички възлови места в държавните и общински администрации, „другарите” колят и бесят, както в доброто старо време преди 10. ноември 1989г., само, че без социалната грижа на държавата над гражданите. Ако някой надигне глава за протест, просто остава без работа. Ако е сам става клошар или престъпник. Ако има семейство, то неизбежно се разпада заради мизерията. По този начин хората са принудени да слугуват за жалките 300 – 500 лв. на месец, угаждайки на прищевките на едни самозабравили се „цар Кировци”, но от български произход.

Още по-отвратителни са съвременните български чорбаджии, нарекли себе си „работодатели”.Ако някога чорбаджиите са се замогвали с много труд, търговски усет или находчивост, сегашните са постигнали всичко само и единствено с КРАЖБА! Старите чорбаджии са създавали фабрики, в които експлоатирали работници, на които осигурявали работа. Новите чорбаджии просто откраднаха готовите заводи, изхвърлиха работниците на улицата, а машините продадоха за скрап. Откраднатите пари вложиха в хотели, ресторанти и МОЛ-ове, където експлоатират по-жестоко от предшествениците си работниците.

В края на и без това краткия човешки живот, старите чорбаджии градяха чешми, часовникови кули, училища, църкви и читалища. Правеха го за благото и на останалите, от които всъщност по един или друг начин са забогатели. Така си отиваха в мир от този несъвършен в много отношения свят. Сегашните чорбаджии спонсорират единствено новите клипове на чалга-певачките /знае се  срещу какво/ и най-много някой конкурс, от рода на „Мис Мокра фланелка”. Тъй  като не вярват в Бог, те си отиват без духовни угризения, простреляни от техен конкурент и събрат, отровени под някаква по-интелигентна форма – инфаркт, инсулт или просто катастрофират „случайно” на пътя. След това медиите, които са тяхна собственост, с месеци раздуват лъжи и манипулации в измислени варианти и детайли, за да увековечат името им. От древни времена хайдуците по нашите земи е прието да бъдат възвеличавани. В песни, в приказки, а днес –в романи и филми. Само дето днешните хайдуци са забравили причината, поради която някога техните предци са излизали в гората. А тя е нещо, което днес звучи кухо и безсмислено, откъдето и да го погледнеш. Думата е   СПРАВЕДЛИВОСТ!

Такава деградация на всички човешки ценности, каквато през последните години се вихри в България, няма и в най-изостаналите африкански държави. Като нация ние умираме бързо, безвъзвратно и с безразличие! Като зомбирани сме! Все едно сънуваме страшен кошмар и се надяваме, че ей тъй някак един ден ще се събудим, а кошмара ще е свършил.Само, че няма да свърши лошия сън наяве! Ще свършим ние, както вече свърши държавата ни! Ще се изличим от лицето на земята, защото не сме имали достатъчно съпротивителни сили не за оцеляване, а за достоен живот! Туморът, наречен комунизъм вече е унищожил България! В момента тя е една опоскана като от скакалци територия, върху която агонизират няколко милиона смачкани мравки, наричащи себе си с омерзение българи. Няма случайни поговорки. Заради безмерното ограбване, комунистите затриха държавата, както се казва, че „заради бълхата се изгаря юргана!”. Докопали пари, земя и материални придобивки, българските комунисти унищожиха българския народ, а всеки знае, че без народ държава няма! След България и на голямото крадене ще дойде края, но едва ли на някого вече му пука за това.

Изводът е, че нас вече ни няма, но май все още не сме го разбрали.

Статията е публикувана преди 6 години, 8 месеца на 26 февруари 2012 г, и е видяна 3066 пъти

Мнения за И на голямото крадене идва край Споделете
вашето мнение!

Преди 6 години, 6 месеца stelio_nz отговори на KIB

stelio_nz, трябва да се срамуваш, че си комунист! Всички злини на българите дойдоха от комунистите, драги! И преди 10 ноември, и след това.Колкото до шапшалите, тях ги търси в някоя чалготека или клуб на БСП! А годините ми едва ли са кой знае колко по-малко от твоите. Достатъчно съм сърбал попарата на "другарите" и техните наследници - червените феодали днес. Ами точно за това, че са известни, не ги пиша, бе байновото. Защо трябва да казвам на някой, че животът му е черен, когато той по-добре го знае от мен, след като го изпитва на собствения си гръб? Пък за това, че съм комунист и то дърт, ами да, прав си, такъв съм! И никога не съм го крил, нито съм се срамувал от това. Преди 22 години не си струваше да се пъчиш, че си комунист. Тогава от комунисти не можеше да се разминеш. Номерът е сега да не се криеш като байнова булка,...

Ха, точно за това казвам, че тази статия е лъжлива, заради изводите. Фактите, де верни, де -полу, са що-годе приемливи. Но абсолютната, голямата, мръсната лъжа се съдържа в изводите, че "Туморът, наречен комунизъм унищожи България и че "Българските комунисти унищожиха българския народ". А,както виждам, и твоя милост е прихванал от нея. И в това е страшното, че на народът не се сочи истинската причина за неговия хал, а се въвежда в такава заблуда, от която излизане няма. Тези, които разсипаха България, никога не са имали нещо общо с комунизма. Те никога в сърцата и в душите си не са били истински комунисти. И знаеш ли защо, драги? Защото, именно комунизмът беше онази рамка , която ги ограничаваше в неистовите им стремежи и амбиции за повече облаги. В момента, когато разбраха, че от комунизма повече "яма" няма да има, за нула време го захвърлиха като ненужна дрипа. Легнаха си "комунисти", събудиха се социалисти и замръкнаха като новоизпечени капиталисти. Ти с тях недей да ме бъркаш. Нито ме интересуват клубовете им. Нито пък ме интересуват бардаците с благозвучното име дискотеки. Комунистите, драги, онези истинските, половин век изграждаха България, нова, модерна , красива. Сегашните бандито-мафиоти повече от двайсет години я грабят и все още има... за грабене.

Преди 6 години, 6 месеца KIB отговори на stelio_nz

stelio_nz, трябва да се срамуваш, че си комунист! Всички злини на българите дойдоха от комунистите, драги! И преди 10 ноември, и след това.Колкото до шапшалите, тях ги търси в някоя чалготека или клуб на БСП! А годините ми едва ли са кой знае колко по-малко от твоите. Достатъчно съм сърбал попарата на "другарите" и техните наследници - червените феодали днес. Ами точно за това, че са известни, не ги пиша, бе байновото. Защо трябва да казвам на някой, че животът му е черен, когато той по-добре го знае от мен, след като го изпитва на собствения си гръб? Пък за това, че съм комунист и то дърт, ами да, прав си, такъв съм! И никога не съм го крил, нито съм се срамувал от това. Преди 22 години не си струваше да се пъчиш, че си комунист. Тогава от комунисти не можеше да се разминеш. Номерът е сега да не се криеш като байнова булка, сега да си комунист, когато това...

Преди 6 години, 6 месеца stelio_nz отговори на KIB

stelio_nz, не заблуждавай читателите по толкова елементарен начин! Като са известни фактите, защо не ги напишеш ти, бе байно? Манипулативни коментари може да пише всеки дърт комунист като теб.А, че истината вече и децата я знаят е вярно! КОМУНИСТИТЕ са главните виновници за сегашното лошо състояние на народа и държавата.

Ами точно за това, че са известни, не ги пиша, бе байновото. Защо трябва да казвам на някой, че животът му е черен, когато той по-добре го знае от мен, след като го изпитва на собствения си гръб? Пък за това, че съм комунист и то дърт, ами да, прав си, такъв съм! И никога не съм го крил, нито съм се срамувал от това. Преди 22 години не си струваше да се пъчиш, че си комунист. Тогава от комунисти не можеше да се разминеш. Номерът е сега да не се криеш като байнова булка, сега да си комунист, когато това име не носи аванта, не носи благинки, когато всеки шапшал може да те плюе и обругава, заради него. Пък за възрастта. Ами виж, айол рано или късно и ти ще одъртееш. И аз искрено ти желая, това, защото иначе... лошо, много лошо, драги.

Преди 6 години, 6 месеца KIB отговори на stelio_nz

Тази статия си е една голяма заблуда и нищо повече! Тя нищо ново не ни казва. Фактите отдавна са известни и те са много по-страшни от изложените в нея. Такива статии са опасни с това, че те не сочат истинските причини за бедствието, а с лъжа и демагогия продължават да обуначват и без това нещастните хорица.

stelio_nz, не заблуждавай читателите по толкова елементарен начин! Като са известни фактите, защо не ги напишеш ти, бе байно? Манипулативни коментари може да пише всеки дърт комунист като теб.А, че истината вече и децата я знаят е вярно! КОМУНИСТИТЕ са главните виновници за сегашното лошо състояние на народа и държавата.

Преди 6 години, 7 месеца stelio_nz каза

Тази статия си е една голяма заблуда и нищо повече! Тя нищо ново не ни казва. Фактите отдавна са известни и те са много по-страшни от изложените в нея. Такива статии са опасни с това, че те не сочат истинските причини за бедствието, а с лъжа и демагогия продължават да обуначват и без това нещастните хорица.

Преди 6 години, 7 месеца бай ганю каза

Докато има "ТЕЛЕТА",ще има и "КАСАПИ"!!!

Преди 6 години, 7 месеца Демокрация каза

Много хубава статия! Лаконично, без грубост и помпозност е казано всичко, което характеризира "новото" време на бирническия бандитизъм и пошлата парвенющина на войнстващата посредственост!